Circulaire dekbedden

Fashion and Textile Technologies

Onderstaand een bericht van Ilse die het komende half jaar bij ons haar afstudeeronderzoek zal gaan uitvoeren. Wij zien uit naar de samenwerking!

Ik ben Ilse Daenen en ik volg de opleiding Fashion and Textile Technologies aan het Saxion te Enschede. Mijn interesses liggen hierbij vooral bij het onderzoek doen naar materiaaleigenschappen en het innoveren van materialen of producten. Duurzaamheid, circulariteit en recycling zijn onderwerpen die in mijn interesses en opgedane ervaring terugkomen en wat ik dan ook belangrijke onderwerpen vind.

Afstudeeronderzoek

Het laatste half jaar van deze opleiding staat in het teken van afstuderen aan de hand van een afstudeeronderzoek. Bij Hulleman Textiel stond een afstudeerproject open, waarbij duurzaamheid en recycling de belangrijkste doelen zijn bij het behalen van hun droom: De gebruikte dekbedden weer terug nemen om als grondstof te gebruiken voor nieuwe productie. Bij het horen over dit project werd ik meteen enthousiast en heb gereageerd op de vacature.

Mechanisch en chemisch recycleproces

Na enkele gesprekken en het uitwisselen van ideeën zijn we eruit gekomen dat komend half jaar ik mij ga focussen op dit onderzoeksproject. Ik ga mij hierbij richten op welke manier Hulleman Textiel gebruikte dekbedden kan recyclen en als nieuwe grondstof kan gebruiken. Daarbij leg ik de focus op het mechanisch en chemisch recycleproces van de dekbedden. Ook zal ik mij verdiepen in de manier waarop het recycleproces verweven kan worden in het bedrijf. Na de onderzoeksperiode hoop ik Hulleman Textiel een stap verder geholpen te hebben in het waarmaken van hun droom!