Dekbedden gezondheidszorg

De voordelen van een dekbed ten opzichte van dekens zijn zo overduidelijk dat de meeste Nederlanders thuis onder een dekbed slapen. Die voordelen zijn ook beschikbaar voor instellingen in de gezondheidszorg. In nauwe samenwerking met deskundigen uit verpleeghuizen en ziekenhuizen is een speciaal dekbed voor de gezondheidszorg ontwikkeld, dat in alle opzichten tegemoet komt aan de wensen van de patiënt en het verplegend personeel.

Eendelig dekbed

Het bestaat ui een gedessineerde bovenzijde van Trevira CS (vlamwerend) en een uni kleur onderzijde van polyesterkatoen. De vulling is van 100% vlamwerend polyester. Het dekbed is licht en bijzonder comfortabel. De patiënt, thuis gewend aan een dekbed, hoeft na opname dus niet opnieuw te wennen aan lakens en dekens. Bovendien is het uitgevoerd in een fleur dessin, waardoor het minder lijkt op een ziekenhuisbed.

Benieuwd hoe een eendelig dekbed op bed ligt? Bekijk hier onze opmaakinstructie.

Tweedelig dekbed

Het tweedelig dekbed bestaat uit, zoals de naam al zegt, twee delen: het (witte) basisdekbed en het (gedessineerde) bovendekbed voorzien van een instopstrook.
Het basisdekbed bestaat uit een katoenen tijk en een vulling van 100% vlamwerend polyester 100 gram/m². Het bovendekbed bestaat uit een tijk van Trevira CS en een vulling van 100% vlamwerend polyester 150 gram/m².

Het basisdekbed dient als vervanging voor het bovenlaken; hiermee kan ook dezelfde omslag aan het hoofdeinde gemaakt worden zoals bij het bovenlaken.
Deze omslag dient ook als bescherming voor het bovendekbed aan het hoofdeinde, zoals b.v. bij het eten geven. Het bovendekbed is aan beide zijden gedessineerd waardoor bij lichte bevuiling, zoals b.v. een koffievlek, deze omgedraaid kan worden.

Benieuwd hoe een tweedelig dekbed op bed ligt? Bekijk hier onze opmaakinstructie.

Blijvende lastenverlichting voor het personeel

Ook voor het verplegend personeel biedt het dekbed belangrijke voordelen in vergelijking met lakens en dekens. Het bed hoeft niet door twee maar kan door één persoon worden opgemaakt. Het opmaken gaat heel eenvoudig. Het opmaken levert een aanzienlijke tijdsbesparing op per bed per dag, wat een structurele lastenverlichting betekent voor het personeel.

Tevens draagt het dekbed bij aan zelfredzaamheid van de patiënt;
immers, het zichzelf (weer) toedekken is veel makkelijker t.o.v. lakens en dekens,
waardoor de hulp van verplegend personeel minder noodzakelijk is.

Voordelen en levensduur

Voordelen van het dekbed t.o.v. laken/deken:
–           het bed opmaken gaat sneller
–           de bedden zijn wat het dekbed betreft prima alleen op te maken
–           het dekbed is lichter dan laken en dekens; het is hierdoor aangenamer en vormt minder belasting voor patiënten/bewoners met gevoelige voeten/benen
–           minder tot geen stofvorming t.o.v. dekens
–           het dekbed staat netjes en fleurt kamers op
–           het dekbed is veilig want het polyester is brandwerend

Was ervaringen gedurende vele jaren wijzen uit dat de dekbedden bij industriële bewassing, afhankelijk van het gehanteerde was proces, zeker 100-120 keer gewassen kunnen worden. Bij bewassing in eigen beheer is dit circa 200 keer.

Reiniging en hygiëne

De dekbedden zijn industrieel wasbaar. Door toevoeging van een additief aan het was proces verkrijgt men een afdoende desinfectie. Uw wasserij kan u er meer over vertellen.

Naast de optimale desinfectie- en reinigingsmogelijkheden (TNO rapport nr. NC 76.5.013) dragen dekbedden ook bij aan een betere hygiëne. Immers, dekens veroorzaken veel stof in vergelijking met dekbedden.

Keuzemogelijkheden

De dekbedden van Hulleman textiel kennen een breed scala aan afmetingen en dessin keuze. Hierdoor zijn de dekbedden volledig op uw specifieke situatie en inrichting af te stemmen. Zowel qua afmeting en zeker ook qua kleurstelling. Wij hebben een uitgebreide collectie dessins waarvan u een deel online kunt bekijken.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Ik geef toestemming dat deze persoonsgegevens worden verwerkt, zoals omgeschreven in de privacyverklaring.