Verpleegdeken Hulleman textiel

Op zoek naar een goede verpleegdeken? De verpleegdekens van Hulleman textiel bieden maximaal comfort en optimale bescherming. Zonder dat de zorgvrager uit bed hoeft te komen kunnen er gewoon medische verrichtingen worden gedaan. Wij vertellen je graag meer over onze verpleegdekens!

Bij de ontwikkeling van de verpleegdeken werkte Hulleman textiel nauw samen met verpleegkundigen en verzorgers van gezondheids- en verpleeginstellingen. De verpleegdeken is gemaakt van een comfortabele kwaliteitsstof. Hulleman textiel koos voor deze unieke combinatie van katoen en polyester, vanwege de lange levensduur. De verpleegdeken is wasbaar tot 60 graden en geschikt voor de wasdroger.

Wat is een verpleegdeken?

Een verpleegdeken is een soort hoeslaken dat overgaat in een mouwloos jasje. Door middel van een rits wordt de verpleegdeken gesloten tot aan het voeteinde. De verpleegdeken van Hulleman textiel kan gebruikt worden ter bescherming van de patiënt. Hiermee wordt het risico dat de patiënt ongecontroleerd uit bed stapt verkleind.

Een verpleegdeken kan ingezet worden bij onrustige patiënten of mensen met een verstandelijke beperking. De voordelen van een verpleegdeken zijn:
Het gebruik van een verpleegdeken vermijdt blootliggen
Een verpleegdeken voorkomt dat de patiënt zichzelf kan verwonden en of het uittrekken van een katheter
Onrustige patiënten slapen beter dankzij het gebruik van een verpleegdeken
De patiënt heeft bewegingsvrijheid maar kan niet uit bed komen

Verpleegdeken gebruiken

De verpleegdeken dient aan de onderkant geheel over de matras heen aangebracht te worden als een hoeslaken. De patiënt dient vervolgens bij voorkeur te gaan zitten in het bovendeel van de verpleegdeken. Nadat de armen door de armgaten gestoken zijn dient de rits aan de voorzijde gesloten te worden. Op deze manier hoeft de zorgvrager niet uit bed te komen en kunnen er gewoon medische verrichtingen worden gedaan. Via de ritssluitingen aan de zijkant kunnen katheter- of infuusslangen worden doorgelaten. Praktijkervaringen vormden de basis voor deze gebruiksvriendelijke verpleegdeken.

Aan het gebruik van verpleegdekens van Hulleman textiel zijn bij normaal gebruik geen risico’s verbonden. Echter, de verpleegdeken geeft nooit de volledige garantie dat een patiënt ongecontroleerde handelingen verricht. Toezicht blijft in alle gevallen noodzakelijk.

Wil je meer informatie over onze verpleegdeken of een verpleegdeken bestellen? Neem dan contact met ons op.

Folder downloaden


Klik hier om de folder te downloaden.
Verpleegdeken